SARDINE


De sardine ook wel pelser of pilchard genoemd "Sardina pilchardus"
De sardine is familie van de haring en heeft een blauwgroene rugzijde met een zilverkleurige
buikzijde.
In de wereld van de gastronomie wordt de sardine als Bretonse of Italiaanse sardine verkocht.
In beide gevallen is er feitelijk geen verschil, het is exact hetzelfde visje, wel is de Bretonse
sardine meestal groter dan de Italiaanse sardine.
In vergelijking met de Italiaanse sardine kun je de Bretonse sardine niet in z'n geheel eten,
doordat de kop groot is en de graat stevig is, eet je deze hoofdzakelijk in filet vorm.
Maar deze sardine heeft dezelfde zilte smaak en hetzelfde stevige en malse visvlees.
De Bretonse sardine kan ook goed gebraden of gegrild worden.

Sardines bestel je bij VisVersa, gemakkelijk en snel online, voor 21:00 uur besteld en de volgende werkdag tussen 18:00 en 22:00 uur geleverd bij u aan huis!