SCHELVIS


De schelvis "Melandogrammus aeglefinus" is een straalvinnige vis uit de familie van de
kabeljauwen, zoals de kabeljauw, de wijting, de pollak, de steenbolk, de koolvis en de blauwe
wijting als meest gekende soorten.
Hij komt voor in het noordoosten van de Atlantische Oceaan van de Golf van Biskaje tot aan
Svalbard.
Schelvis is een populaire witvis, die in veel opzichten op kabeljauw lijkt en een stevig- en zacht
visvlees heeft met een delicate smaak met een sappige textuur.
Het visvlees van de schelvis is iets zachter van structuur dan dat van kabeljauw, deze is juist
vaster van visvlees.
Ook is schelvis kleiner van formaat dan kabeljauw.
Het hoofdvoedsel van schelvis bestaat uit bodemdieren, zoals schelpdieren, wormen,
haringeieren en zeesterren.
Schelvis eet je het best vers, maar bevroren en gerookt smaakt de schelvis ook heerlijk!
Bak, stoof of frituur schelvis, hij is voor alle bereidingen geschikt.
Ga wel voorzichtig om met het visvlees, want het bereide visvlees is wat los van structuur, om
die reden wordt schelvis ook gebruikt voor bereiding in overheerlijke vissoepen.
Door de grote van de schubben wordt hij vooral als visfilet verkocht.
Schelvis is een ware delicatesse met maar liefst 44% gezonde vetten en is hij het hele jaar door
verkrijgbaar voor een aantrekkelijke prijs.
Schelvis bestel je vers bij Visversa, gemakkelijk en snel online, voor 21:00u. besteld, de
volgende werkdag geleverd bij u aan huis!